De perfecte Latte Macchiato

  • Geplaatst op
  • Door Aafke Driessen
  • 0
De perfecte Latte Macchiato

Hoe maak je de lekkerste Latte Macchiato in 3 stappen?

Latte Macchiato: populair bij zowel jong als oud, makkelijk te drinken (zelfs voor de niet koffie liefhebber) en heel gemakkelijk te maken! Hoe? Nou dat zullen we jou eens vertellen:

Stap 1: Melk opschuimen

Het belangrijkste onderdeel van de Latte Macchiato is de opgeschuimde melk. Gebruik ongeveer de hoeveelheid melk van 3 espressokopjes. Verwarm de melk en schuim hem op met een espresso apparaat. Heb jij geen espresso apparaat? Dan werken een pannetje en een garde ook prima.

Stap 2: Opgeschuimde melk in een glas.

Doe de opgeschuimde melk in een glas tot net onder de rand. Laat het glas even staan zodat de warme melk naar beneden zakt en het schuim bovenop komt te liggen.

Stap 3: Espresso

Maak een kopje espresso, voeg deze voorzichtig bij het melkschuim in het glas. Het is vooral belangrijk dat je heel voorzichtig schenkt. Zo ontstaan de verschillende lagen.

 

Weetjes:

- Latte = melk

- Macchiato = vlek

- De juiste verhouding van melk(schuim) en espresso geven de Latte de herkenbare smaak. Je proeft eerst de zoete smaak van de melkschuim, daarna het bittere van de koffie en tot slot het zoete van de warme melk.

Heb jij nou ook zo'n zin in een lekker glas Latte Macchiato maar heb je niet zo'n zin om zelf aan de slag te gaan? Kom dan een lekkere Latte drinken bij Let's Celebrate.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
← Keer terug naar de backoffice    • Snelle service • Gratis verzending vanaf €50,- • Altijd feestelijk verpakt! Verbergen